ZELIŠČARSTVO

S pravilno kombinacijo zelišč se tudi v praksi izkaže veljavnost pregovora, da za vsako bolezen rož’ca raste.

Tradicionalno zeliščarstvo je sčasoma dobilo svojo sodobno različico, fitoterapijo. Pri svojem delu uporabljam znanja tradicionalnega zeliščarstva, kjer, prav tako kot pri sodobnejši različici, uporabljam zdravilne rastline (celotno rastlino ali posamezen del rastline). Kot del inteligentne narave tudi zelišča v sebi skrivajo številne moči, ki nam pomagajo preprečevati in zdraviti bolezni. Pripravke najpogosteje uporabljamo v obliki čajev, začimb, maceratov, tinktur, eteričnih olj, sirupov in zeliščnih kopeli, fitoterapevtske učinke pa lahko poiščemo tudi v obliki tablet ali kapsul.  

Zeliščarsko znanje je na slovenskih tleh izjemno močno in ima dolgo tradicijo. Pravilna raba in kombinacija kakovostnih zelišč in pripravkov omogoča, da se v telesu prebudijo speče moči in se aktivirajo, podprejo in pospešijo procesi samozdravljenja. To se zgodi spontano, naravno in pri kakovostnih zeliščih in pripravkih tudi brez stranskih učinkov. Uporabe zelišč se rabite bati, četudi jih ne poznate najbolje. Najlažje jih je spoznavati ob težavah, pri katerih jih lahko takoj tudi preizkusite – pri sebi ali otroku. 

Pri dojenčkih in malčkih najraje svetujem uporabo zeliščnih kopeli, pri starejših otrocih in odraslih pa  tudi tinkture in čaje.

Zeliščni pripravki so lahko samostojen del vašega individualnega zdravljenja. Vendar za boljše rezultate priporočam celostno svetovanje na fizični ravni (link) in po potrebi odpravljanje vzrokov (link) na duševno-duhovnih ravneh. Če je podporo telesa treba okrepiti, poiščite preverjene in kakovostne zeliščne kombinacije, ki delujejo v širokem spektru, ali pa si naročite svojo OSEBNO ZELIŠČNO MEŠANICO, ki jo za posameznika pripravim s pomočjo vpogleda v njegovo biopolje in ki podpira in vzpostavlja ravnovesje v njegovi trenutni telesni situaciji.

S takšno mešanico utrjujete telesne funkcije in odpravljate neravnovesja v telesu. Ob preventivni uporabi za krepitev zdravja je individualna zeliščna mešanica še kako dobrodošla pomoč pri večjih telesnih obremenitvah(športniki), ob pojavu specifičnih zdravstvenih težav ali v posameznem obdobju življenja (dojenčki, otroci, nosečnice, odrasli, starostniki). Lahko vam pomaga pri najrazličnejših težavah, ki vas doletijo v življenju.

Lokalno, sezonsko, ekološko, še bolje pa biodinamično pridelana zelišča, ki so pobrana v skladu z energijami stvarstva ter predelana in obdelana z ljubeznijo, so tista, ki nam dejansko lahko pomagajo. V sodelovanju s priznano ekološko zeliščarko Patricijo Šenekar (Hiška zelišč) za podporo ali izboljšanje zdravja pripravljam individualne zeliščne mešanice v obliki čajev ali kapljic.