Mnenja

Sem srečala nekaj, kar mi je manjkalo, pa nisem vedla kaj, ker tega nikoli nisem imela … samo besna sem bila, ker je nekaj manjkalo … in zdaj lahko postane, ker je ta luknja zapolnjena … za življenje v ljubezni, pristnosti in prisotnosti

Jasna zahvaljujem se ti za vodstvo s toliko občutka in močno žensko podporo. Se veselim naslednje Dinamike skupine!

Kot mama otroka s posebnimi potrebami se nenehno sprašuješ o morebitnih vzrokih, predvsem pa želiš otroku lajšati težave, ki so več ali manj prisotne sleherni dan. Z Jasninim celostnim pristopom sem dobila odgovore na osnovna vprašanja, kot so npr.: Zakaj se je moja hči rodila prav takšna? Zakaj prav meni in moji družini? Z mnogimi dejstvi mi je osvetlila situacijo, ki je na zunaj izgledala tako, kot bi se mi življenje obrnilo na glavo. Z mnogimi nasveti pri prehrani, telesni podpori sem omogočila mojemu otroku kvalitetnejše življenje. Ostala dva otroka, ki sta povsem običajna, pa sta mi preko Jasne omogočila, da se sedaj pri bolezenskemu stanju vprašam »Kaj delam narobe jaz?« in »Kaj lahko sama naredim za otrokovo stanje, predem posežem po zdravilu?«

Če so njena predavanja kot materinska šola, je njen individualni pristop k problemu celostna rešitev.

Spoštovani,

z globoko hvaležnostjo se vam na hitro javljam, saj bi vam rada sporočila, da čutim pozitivno spremembo po izčrpnem pogovoru in jemanju Bachove osebne mešanice, ki ste jo pripravili zame.

Po zares dolgem času sem uspela ponovno priti v sebi do točke, kjer samo sem …, povsem prisotna in umirjena, sproščena … Presenetljivo je tudi to, da bistveno lažje spuščam stvari, ki sedaj niso zares pomembne in ne obsesiram okrog njih do onemoglosti. Jasneje tudi zaznavam, kaj je sedaj zame bistveno in se temu tudi zmorem vedno bolj približevati oz. podaljševati stanja, ko me ne vrtinči v tornadu.

Pri Jasni sem se takoj počutila zelo domače in prijetno. Zelo hitro je ugotovila, kaj se dogaja z menoj, ter dala izjemno konstruktiven in pošten nasvet. Tudi mož je imel z njo zares pozitivno izkušnjo, zato jo oba iz srca priporočava vsem, ki potrebujejo njene storitve!

Kot vedno so se ob poslušanju tebe zaprla nekatera področja mojega razmišljanja in se seveda odprla nova področja, tokrat bolj tista, v katerih bom razmišljala manj in bila bolj tukaj in sedaj.

Se spomnim svojih prvih predavanj, ki sem jih še v Ljubljani ujela, ko sem sedela tam bolj v kotu in poslušala … In se mi je pojavilo neko vprašanje, tako intimno, da ga nisem na glas povedala. In je Jasna v naslednjih par minutah odgovorila na to vprašanje. Vedno. Čarovnička.

Dragocena prijateljica in odlična zdravilka, ki jo je vredno doživeti. Hvala, Jasna Matjašič, za tvoj neprecenljiv prispevek k naravnemu otroštvu.

K delavnici Dinamika skupine sem pristopila precej skeptično in sem ostala odprtih ust. Res sem navdušena. Stvari, ki sem jih sicer prej premlevala že nekaj časa, so dobile svoje mesto, ugledala sem jih z drugačnega zornega kota in jih drugače osmislila. Kot bi se teorija od prej združila s prakso in s tem omogočila premik na točkah, kjer sem se prej zatikala. Ta energetski vidik uvida v situacije in premika je res zelo močan.

Za Jasno sem prvič izvedela, ko sem izvajala glasbene urice za otroke v zasebnem vrtcu v Ljubljani. Takrat še nisem imela svojih otrok, ampak vse, kar je Jasna povedala na predavanju, je bilo tako zelo uporabno in naravno, da sem jo potem še večkrat prosila za pomoč ali nasvet. Vedno sem od nje odšla pomirjena, z občutkom, da je vse prav tako, kot je, in seveda z učinkovitimi orodji zase in za svojo družino. Toplo priporočam prvi stik z njo. Hvala Jasna, da slediš glasu srca in svoje poslanstvo živiš tudi v praksi.

Jasna, iskrena hvala za vaše vodstvo na moji duhovni poti in pri poglabljanju vase vse od Božičnega manifesta dalje. Duhovna praksa me je res potegnila vase in se že veselim vsega, kar me na tej zanimivi poti še čaka.

Jasna, pozdravljena.
Danes želim z vami podeliti izkušnjo po petkovi terapiji. Od takrat naprej se mi vedno, ko se umirim in za nekaj trenutkov zaprem oči, prikaže prizor, ko 4 ptice name položijo lepo bleščečo, vijolično mrežo, ki so jo stkale zame. Ko jo položijo name, se mi potem odvrti vsakič drugačen film, vendar z enakim ciljem – da gre ta vijolična svetloba v vsako celico mojega telesa, dokler ne postane čisto kristalno bela. Res krasni prizori, ki se kar sami odvrtijo, ne da bi o tem sploh razmišljala. Danes me je še posebej ganilo, ko se mi je prizor odvrtel med dojenjem. Do sedaj sem te prizore vedno gledala s ptičje perspektive – od daleč, z neba sem videla sebe ležati na tleh in ptice, ki me pokrivajo z mrežo …, danes pa sem prizor videla s svoje perspektive, tukaj in sedaj. Mreža je bila nad nama s sinom, ki se je še vedno dojil, ptice, kot sem jih prej videla, pa so bile s te perspektive čudoviti angeli, ki so naju dvigali v vijolično svetlobo. Res krasen prizor, ki je v resnici trajal verjetno samo nekaj sekund, ampak ko sem odprla oči in se zavedala, se je na Youtube vrtela pesem z naslovom »Hymn of Healing« – pesmi nisem slišala še nikoli, slučajno sem imela prižgano neko nežno glasbo, ker mi je prijalo med dojenjem. Ko sem to videla, so se mi vlile solze sreče. Res me je ganilo, kot bi moje telo popolnoma zamenjalo vibracijo. Čudovit občutek, ki sem ga želela podeliti z vami. Počutim se pol lažja, tako lahkotno in v svojem centru se nisem počutila že res (pre)dolgo!

Hvala, Jasna, še enkrat za pomoč. 

Spoštovana Jasna!

Lepo pozdravljena! Prebral sem tvoj članek v KARMI in iskrene čestitke, čista desetka. Takšen članek lahko napiše samo Jasna, ki ima velik, velik srček.

Ostani še naprej takšna, kot si, in Bog te naj blagoslovi, da boš s tem svojim poslanstvom pomagala prebuditi čim več ljudi.

Srečno!

Draga Jasna. 

Obračam včeraj popisane liste in ponavljam v mislih vaše besede. Vse je še kako res. Ob pravem času, čeprav mi ga prav zdaj najbolj primanjkuje, me je prineslo na delavnico Božični manifest. Ko pomislim na zastavljene naloge, kar vidim, da mi bo težko. Težko zaradi vseh ran, bremen, ki so še vedno moja. Ampak že sedaj sem hvaležna, ker vem, da je pot prava. Hvala vam za modrost, ki sem jo prejela včeraj. In vse dobro na vaši poti.

K Jasni sem prišla dvakrat v življenju. Dvakrat se mi je uspelo z njeno pomočjo zgraditi na novo, priti do nove svobode. Zdaj vem, če/ko bom imela spet krizo, bo tudi v tretje šlo. Ker je njen celostni pristop edino, kar je dopustno početi z lastnim telesom.

Hvaležen sem vam za včerajšnjo pošto, ki mi je zopet dala vzpodbudo in zagon na moji poti.

Pomoč pri Jasni sem poiskala zaradi celostne individualne obravnave zame in za sina. Pri sinu mi je bila v veliko pomoč, da sva z možem lažje razumela njegove čustvene reakcije, vedenje. Pokazala nama je pot, kako ga v določenih situacijah podpreti. Rezultati so bili odlični. Mene je podprla z nasveti za jemanje določenih prehranskih dopolnil. Svetovala mi je, katere hrane naj se izogibam in katere naj vključim več v svoj jedilnik. Po upoštevanju smernic sem dobila več energije in počutje je bilo boljše. Naknadno mi je pomagala še z razreševanjem travm iz otroštva. Te še niso popolnoma zaceljene, a dobila sem nov uvid in drugače gledam situacijo.

Poleg omenjenih izkušenj, bi pohvalila tudi

  • Bachove osebne mešanice, pri katerih si vedno vzame čas in natančno razloži, kaj kdo potrebuje in zakaj;
  • delavnico Dinamika skupine, ki na zanimiv način daje vpogled v situacijo in pri vsaki postavitvi, tudi če ni individualna, ponuja odgovor na kako težavo; 
  • reiki, ki me zelo dobro energetsko podpre, tudi pozdravi, predvsem pa umiri.

Pri Jasnini obravnavi mi je všeč to, da jo nudi tudi preko telefona, Zooma in mi ni potrebno »potovati« v Maribor, ko jo potrebujem. 

Izjemna izkušnja. Hvaležen sem za vsako minuto, ki sem jo namenil mantri. Sam vidim ta projekt kot preizkus, čiščenje in vabilo. Prvi dan sem bil blagoslovljen z obiskom mojstra, ki je bil dobrodošlica za preizkus in čiščenje. 40 dni se zdi dolgo obdobje, ki se nekje na sredi zdi še daljše, na koncu pa kar steče. ???? V tem obdobju se je um umiril, samoobsojanje je potihnilo. Na površje so privrele nedokončane stvari iz preteklosti, ideje za prihodnost. Z mantranjem so se očistile, da sem imel jasno sliko in vizijo za naprej. Nagovorila me je, naj stopim v akcijo, naj začnem kreirati. Na preprost način mi je pokazala, da je planiranje življenja boljše. Spoznaš, da čas ni samoumeven. Bolj kot sem šel h kraju, bolj z navdušenjem sem pristopil k mantri. Zadnji dan, zadnji večer sem pa bil deležen povabila Mojstra v njegovo svetišče. Čutiti je bilo izjemno močno energijo ljubezni, ki povezuje vse in vsakogar. Energijo Življenja, tistega netelesnega. To je bilo vabilo, da stopim v mantro in nadaljujem s prakso.

Seveda so bili tudi trenutki, ko sem moral preseči omejitve in umu dokazati, da zmorem. Pokazati voljo, moč in pravilno usmeriti »trmo«, predvsem kako usmerjati in usmeriti neko čustvo, energijo.

Jasna, hvala ti, si super mentorica, ki ve kdaj in kje podpreti osebo.

Ne morem verjeti, da sem to univerzalno orodje – REIKI – spoznala šele pri 42-ih. Postaja moj zvesti spremljevalec, ki še dodatno ustavlja tempo življenja. Nekaj, s čimer lahko tudi jaz sežem višje.

Draga Jasna,

Želim se zahvaliti, iz globočin mojega srca in duše, za vse kar ste naredila za naju z Azro. (Sem slišala da je ona že predala neizmerno zahvalo ???? )

Hvala za pomoč in moč. Hvala za besede, usmeritve ter čudovito! in temeljito strokovno obravnavo. Brez vaše pomoči najino Življenje, najini Življenji! ???? ne bi bili tako polni sreče, zavedanja sreče in vrednosti življenja. Hvala, hvala da ste!

O, kako sem vesela, da mi je uspelo dokončati Project Mantro ????. To je bila čudovita izkušnja. Mantranje mi je vedno znova dalo vedeti, da je in bo vse v redu, da sem varna in da me višje vedno čuva, en tak lep občutek varnosti in nekega udobja sem imela vedno ob mantranju :). Zelo hitro je minilo teh 40 dni, hkrati pa se mi zdi, da je to že vedno del mene in da zame sploh ni nekaj nepoznanega. Težko opišem. Hvaležna sem za to izkušnjo.

Jasna, hvala za danes in za današnjo postavitev.

Mislim, da sem po tokratni poslovitvi od očeta (to je že ne vem koliki poskus) res začutila mir. Hvala za uvid, kako je mami hudo. Zdaj marsikaj razumem in upam, da ji bom lahko pomagala, kot je ona šla čez vse svoje meje, da sem, kar sem ❤️.

Ko je bil prvošolec v ogromni stiski, sem pomoč poiskala pri Jasni. Otrok je v šoli vsak dan jokal, tudi ko je prišel domov je, takoj, ko je pogovor ali situacija nanesla na šolo, jokal. Prišlo je tako daleč, da sva z možem resno razmišljala o prepisu na drugo šolo, ki je od doma oddaljena 30 kilometrov in celo o šolanju na domu. Situacija je bila res kritična, cela družina je trpela, iskali smo rešitve. Jasna nam je razložila vzroke njegovih stisk, zato smo ga začeli doma bolje razumeti in ga tudi sprejemati točno takšnega, kot je. Z energijsko podporo in osebno mešanico se je situacija nepričakovano ne le izboljšala, ampak celo povsem spremenila. Prvih nekaj dni so bili premiki zelo majhni, komaj zaznavni. Že po treh tednih pa je začel celo z veseljem hoditi v šolo, doma pa o šoli in obveznostih govori z nasmeškom. Tudi učiteljica je povedala, da se je povsem spremenil, da v šoli več ne joka, da sodeluje, da je postal zelo samostojen, da se veseli svojih uspehov. Jasni smo izjemno hvaležni, da nam je pomagala skozi to situacijo, ki se je na začetku zdela nerešljiva.

Po individualni obravnavi sem bolj pozorna na svoje misli, čustva, dejanja. Jasna mi je razkrila tiste moje šibkosti, ki se jih nisem zavedala, pa tudi tiste, ki sem se jih, a si jih nisem bila pripravljena priznati. Zdaj si jih lažje priznavam, prav tako bolje razumem svoja dejanja in vzroke zanje. Najboljši rezultat individualne obravnave je nedvomno ta, da sem postala prijaznejša do sebe, tudi do svojega telesa, ki sem ga prej res izčrpavala. Vem, da je pot še dolga, saj sem leta živela »čisto narobe«, vendar sem na zelo dobri poti, da se uravnovesim.

Lep pozdrav vsem Sončkom! Gospa Jasna je ažurna, profesionalna, prijazna, realna in predvsem polna znanja. V samo dveh mesecih se je po upoštevanju njenih nasvetov moje zdravje in počutje močno izboljšalo. Priporočam jo vsem, ki so se znašli v slepi ulici in jim uradna medicina več ne pomaga. Je dokaz, da bi se morali holistična in uradna medicina dopolnjevati. 

Jasna, hvala.

Nikoli nisem razmišljala o tem, da bi se udeležila tečaja reikija, a mi je bila ta izkušnja gotovo namenjena. Odločitev je prišla nenadoma. Danes sem zelo hvaležna Jasni, da me je popeljala na to pot. Reiki, predvsem pa Jasna s svojo neizmerno modrostjo, človečnostjo in pravimi besedami ob pravem času, so mi pomagali, da sem bolj kot kadarkoli prej v življenju v stiku s sabo. Odkar sem se udeležila tečaja in vsak dan namenjam reikiju, na novo spoznavam sebe, se vidim bolj objektivno, vidim in sprejemam svoje napake, sem bolj umirjena. Zdaj se bolj zavedam svojih občutenj in se znam z njimi uspešneje spopadati. Lažje se otresem negativnih misli, slabe stvari, ki mi pridejo na pot, pa sprejemam s hvaležnostjo in se zaradi njih ne vdajam ter predajam slabi volji. Situacije, ki so me prej spravljale iz tira in me dolgo obremenjevale, zdaj sprejemam kot darila, izzive, ki mi bodo prinesli pomembne nove izkušnje in iz katerih se bo rodilo nekaj čudovitega.

Spoštovani. Razmišljam, kako lepo se je končal včerajšnji večer z očetom. Bilo je nekaj situacij, ko bi verjetno drugače odreagiral, kot je, in prav zaradi vas! Hvala, ker ste!

Danes se ti želim samo zahvaliti za tvoje delo in trud. Z Božičnim manifestom sem spet lansko leto, kolikor je bilo mogoče, pustila v lanskem letu in jasno izrazila želje za to leto. Hvala ti iz dna srca za tvojo podporo in oporo.

Delavnica holistične radiestezije je bila zelo zanimiva in poučna. Veliko novih stvari sem izvedela na njej, npr. kako se uporablja nihalo v vsakdanjem življenju, o bioenergiji, radiesteziji … Super predavateljica nam je odlično in jasno razložila stvari. Veliko pozitivne energije in spodbude, skratka same pohvale.

Včasih pozabljamo, da ima lahko bolezen psihične vzroke tudi že pri otrocih. Naš zdrav in zadovoljen štiriletnik je neko noč potožil, da ga boli uho. Preživeli smo do jutra in se obrnili na Jasno. Z njenimi natančnimi in preprostimi navodili smo odpravili posledico, opozorila pa nas je tudi na možen vzrok. Izkazalo se je, da se otrok boji hoditi v vrtec, saj ga eden od sošolcev pretepa. Problemi v vrtcu so se rešili in vzrok za naše zdravstvene težave je bil odpravljen. Jasni smo neizmerno hvaležni, da nam je odprla oči.

Vedno pravim, da se učimo ves čas, tudi po koncu šolanja. Nazadnje sem se učila o toplotnih zakonitostih telesa pri Jasni. Lepo je videti, kako si se nekaj že naučil in kako se ti počasi začenja svetiti o širši sliki ter kako končno začenjaš odkrivati to fascinantno področje in počasi se začnejo koščki sestavljanke sestavljati. Govorim o tem, da sem s pravilno izbrano kopeljo uspešno pomagala otrokoma pri vročini in kašlju. To velja za včeraj, ker prehitro pa se vseeno ne upam hvaliti. 

Še mnogo mnogo se je za naučiti, ampak če vsaj kdaj lahko otroku pomagam na naraven način, je to zame nekaj zelo lepega.

Moram vam povedati, da nožna kopel dela čudeže. Včeraj zvečer sem sama zakuhala in se spomnila na to kopel ter si jo naredila. Nato sem spila vroč čaj, si obula nogavice in šla spat. Čez 2 uri sem se že spotila, zjutraj pa sem bila kot nova. In kako neverjetno blagodejen občutek, ko daš noge v to vodo! Res, hvala za znanje, ki ga delite.

Draga Jasna, najprej še enkrat srčna hvala za vso podporo, znanje, nasvete. Jaz sem od najinega zadnjega pogovora čisto zares zaživela! Srečala sem se še z nekaj zadevami in potem jasno začutila: mimo je, sedaj je čas za užitek. In v meni se je končno naselil mir …

Najlepše se vam zahvaljujem za to globoko izkušnjo. Ta pogled in uvid v čustva vsakega družinskega člana na dinamiki skupine mi je pomagal, da lažje razumem nekatera vedenja. Sploh pri možu sem opazila, da ga zdaj popolnoma razumem.Iskreno se vam zahvaljujem, ker ste se zelo potrudili in sedaj veliko bolje razumem …

Še enkrat bi se rada zahvalila za včerajšnjo izkušnjo. Današnja noč mi je postregla s podoživljanjem nekaterih scenarijev in njihove preslikave v moje življenje. Neverjetno, kaj vse je v nas. Ko boste naslednjič vodili dinamiko skupine, se bom potrudila, da se je znova udeležim. Mogoče celo z možem. 

Draga Jasna. 

Obračam včeraj popisane liste in ponavljam v mislih vaše besede. Vse je še kako res. Ob pravem času, čeprav mi ga prav zdaj najbolj primanjkuje, me je prineslo na delavnico Božični manifest. Ko pomislim na zastavljene naloge, kar vidim, da mi bo težko. Težko zaradi vseh ran, bremen, ki so še vedno moja. Ampak že sedaj sem hvaležna, ker vem, da je pot prava. Hvala vam za modrost, ki sem jo prejela včeraj. In vse dobro na vaši poti.

Pred dobrima dvema letoma mi je prijateljica povedala za Jasno, potem ko je bil prvi sin star 4,5 let, drugega pa od nikoder in je rekla ginekologinja – z vami je vse v redu. Očitno je bil zame šele takrat čas, da sem pogledala onstran uradne medicine in karmična diagnostika me je popolnoma prevzela. Srečanje z Jasno je bilo vse kaj drugega, kot sem pričakovala. Moje pomanjkljivosti oziroma primanjkljaje energije mi je predstavila tako, da sem jo samo debelo gledala. »Ne, jaz pa zagotovo ne, to pa zame res ne velja, jaz pa že nisem taka …« Nekaj tednov sem potrebovala, da so stvari v meni dozorele in bile pripravljene na to, da jih dam stran. V tem času sem bolj kot kdajkoli čutila povezanost s seboj, umirjenost, da sem lahko šla na novo raven. Danes imam 9-mesečnega sinka, katerega oči izžarevajo čudovito energijo, ki je očitno v mojih ledvicah ponovno našla svoje mesto pred njegovim spočetjem.

Zadela si bistvo delavnice. Mi dala toliko motivacije, da si bom nabavila en debel zvezek, kamor bom pisala svoj MANIFEST. Se ga veselim. Vsega se veselim, dni, ki prihajajo, in z njimi misli. A letos bo vse malo drugače, te misli, ko bodo prišle, bodo zavestno mišljene (pazi, kaj misliš in kaj si želiš). Ni zaman rečeno, da sami kreiramo svoje življenje in verjamem v to. Včasih je očem kaj skrito zato, da poslušamo. Hvala za čudovito delavnico.

Pohvalila bi ambient, v katerem se je vse odvijalo, saj je v njem čutiti ogromno sončka. Za moj okus predavaš jasno in poveš to, kar poslušalci potrebujemo, prave informacije, in z njimi znamo na koncu kaj početi. Tudi skripta vsebuje usmeritve, tako da mislim, da z malo vaje na koncu ne bo več problemov. No, verjetno bom vmes kaj pozabila, saj je bilo res veliko novega v tako kratkem času, tako da lahko pričakuješ tudi moj klic. Jasna in glasna Jasna, želim ti čim več takšnih predavanj.

Jasnin kontakt sem dobila na »čuden« način. Prijateljica, mamica štirih otrok, mi je poslala njeno spletno stran. Sama nisem najbolj vedela, kako bi si lahko z Jasno Matjašič pomagala. Kaj pomeni celostno svetovanje, kaj počne, na kak način zdravi ipd.?

Moja dojenčica je takrat imela kolike, kako naj bi mi Jasna pri tem pomagala? Takrat sem pustila njen plakat v predalu.

Sčasoma je prišlo do mene sporočilo o njenem predavanju o vročini, ki sem se ga udeležila in spoznala nove stvari o tej skrivnostni in zastrašujoči prijateljici našega telesa. Vročina je od nekdaj pomenila zame signal za paniko in preplah. Po predavanju sem seveda spremenila pogled na vročinsko stanje telesa. Jasna mi je še danes v veliko oporo in pomoč, še posebej, ko pride do kašlja in/ali povišane temperature pri moji hčerki in s svojim neprecenljivim znanjem o toplotnih zakonitostih telesa poda individualno prilagojen napotek, kako s pomočjo vode na enostaven, naraven in telesu prijazen način pomagati telesu najti svoje ravnovesje in s tem uravnati telesno temperaturo. Tega se počasi tudi sama učim.

Na samem predavanju sem začutila, da mi pa mogoče Jasna lahko pomaga pri mojem trenutnem problemu. Moja hčerka je ravno takrat vsake toliko po telesu dobila koprivnico. Bioresonanca je sporočala alergijo na laktozo. Nekako nisem verjela, da je to res vse. Začutila sem, mogoče mi pa Jasna lahko pomaga. In se naročila na terapijo, kamor sem šla kar z malo strahu, saj nisem vedela, kaj vse me čaka. Vsi ti izrazi, kaj dela, so me kar malo strašili.

In res, vzrok za hčerkino koprivnico je Jasna našla v meni in mojem mišljenju in čustvovanju. Neka hrana je bila samo sprožilec koprivnice, niti nisva iskali, kaj to je, temveč sva ozavestili vzrok in ga odpravili. Nekaj dela me je seveda še čakalo doma. In bila sem uspešna, koprivnica je brez vsakih zdravil izginila. Moj naslednji obisk je bil namenjen meni. Spoznala sem, da bo potrebno še dosti narediti na telesnem  (da si telo opomore po porodu) in miselnem nivoju. Določene stvari so me prav presenetile, v stilu, »ne jaz pa že nisem takšna«, a ko sem postala iskrena in kritična do sebe, sem videla, da ima prav.

Takrat se je začela moja pot samospoznavanja in dela na sebi. Večkrat, ko sem v dilemi, jo pokličem in dobim odgovor, ki ga zagotovo potrebujem.Z njeno pomočjo se trudim v vsaki bolezni iskati vzrok in ga odpraviti, ne pa samo zadušiti z zdravljenjem simptomov. In pa seveda, da ne pozabim, njeno neprecenljivo pomoč, kako z naravnimi pripravki pomagati telesu ob raznih obolenjih, predvsem vročinskih in prehladnih. Hvaležna sem, da je Jasna Matjašič prišla na mojo pot.

Prvo Jasnino predavanje, ki sem mu imela priložnost prisluhniti, je bilo na temo medsebojnega vpliva otrok in staršev. Odprlo mi je nove dimenzije o tem, kako pomembni so za moje otroke in mojo družino vsaka moja misel, vsako dejanje in doživljanje, kako odveč so vsi strahovi, vse skrbi.

Zaradi alergij najmlajše hčerke sem nato začela k Jasni zahajati na individualne pogovore. Hvaležna sem, da mi je z vsakim novim pogovorom odpirala oči in me učila, kako ni vse v fizičnem telesu, koliko pomembnejša je za nas duševno-duhovna raven. Začenjala sem razumeti globlje povezave med ljudmi. Z Jasnino pomočjo sem sčasoma znala sama zaznavati, kje so glavni vzroki zdravstvenih težav, s katerimi smo se srečevali. Pri Jasni cenim to, da je brez dlake na jeziku in da naravnost pove, kje delam napake in katere so moje slabosti. Vedno je tudi polna predlogov za dobro branje in s tem mi daje priložnost za osebno rast, za delo na sebi.  Začela sem se zavedati, da si bolezni pridelamo sami s slabimi mislimi, čustvi, doživljanji, dejanji.Ko se v mojem vsakdanu dogaja kaj nepredvidljivega, se skušam spomniti Jasninih značilnih besed: »Vse je točno tako, kot mora biti. Zaupaj!« Jasna, hvala. Trudim se.

Jasno spremljam od rojstva, saj je mlajša hči moje ljube prijateljice. Zelo me je zanimala tudi njena poklicna pot, ki je začela vijugati po področjih, ki odpirajo nova in do pred nekaj časa še dokaj prikrita spoznanja. Ker sem zaradi oslabljenega imunskega sistema že izbirala alternativne smeri, sem z Jasninim znanjem in izkušnjami dobila širše in poglobljene vpoglede v svoje ponavljajoče se bolezenske simptome. Najrajši slišim, ko kar naenkrat dobim vročino in njeno ugotovitev: ja, kakšne skrbi pa si si zopet naložila, saj imaš vso energijo v glavi?! In potem z njeno pomočjo, nasveti in znanjem, ki mi ga je posredovala, »resetiram« svoje telo. Jasna s svojimi metodami preveri, katero podporo potrebujem, moja naloga pa je, da vse izvedem, se pogovorim s sabo, poskušam ugotoviti vzrok in »sprazniti« glavo. Ampak to je najtežje. Pa tudi vseh njenih zanimivih mesečnih predavanj se redno udeležujem in jih priporočam vsem, ki si želijo dobro.

Pri našem prvorojencu smo se s težavami srečali že po enem tednu – krči in večurno jokanje. Temu je sledila še rahla rdečina na ritki, ki se je širila, sčasoma pa so se ji pridružile še ranice. Tudi usta so čez nekaj tednov postala bela od oblog. Nadloga, ki se kar ni hotela končati. Ker malega bitjeca nisva hotela obremenjevati z raznimi substancami, sva preizkušala različne nasvete sorodnikov, vendar sva težave rešila šele, ko sva prišla v stik z Jasno ter z njeno pomočjo in nasveti celostno pristopila k problemu. Uvidela sva, kako pomembno je v času poplav informacij te kritično ovrednotiti in pravilno razumeti. Z enostavno, a pravo izbiro naravnih sestavin so se naše težave začele umirjati. Všeč nama je bilo, da sva bila tudi opozorjena na možen odziv telesa ter na druge simptome, ki se lahko pojavijo. Tako sva bila pripravljena ukrepati takoj in ne šele, ko bi se spet zapletlo. Jasno brez pomislekov priporočava vsem.

Sem mama petih otrok. V zadnji nosečnosti so mi odkrili sladkorno bolezen, ki se pojavi v nosečnosti in nato navadno izgine. Kljub predpisani dieti se moje stanje sladkorja v krvi ni izboljšalo. Grozil mi je inzulin. Takrat sem prišla v stik z Jasno Matjašič, ki mi je v sklopu celostne obravnave podala tudi smernice prehranjevanja. Sladkor v krvi se je počasi izboljševal in na koncu, kljub nosečnosti, prišel v normalo. Z Jasnino pomočjo smo tudi kot družina spremenili način prehranjevanja in lahko rečem, da danes živimo bolj zdravo.

Med vsemi mojimi srečanji z učitelji na poti do mojega osamosvajanja je bilo srečanje z Jasno zame najlažje, predvsem zaradi njenega načina predajanja informacij. Želela sem se slišati, si zaupati. Povedala sem, kaj me zanima in kje se zapletam in vedno sem dobila namig za korak naprej. Vsakič, ko sta se najini časovnici ujeli, da sem lahko obiskala njeno predavanje ali učenje, je med temo, ki je bila na vrsti, vedno izluščila še kot poseben paket darilo zame, ki sem ga odnesla v srcu s sabo domov in predelovala sama. To darilo je bilo dano brezpogojno in po njem nisem nikoli čutila, da gre za test, za občutek nekdo zgoraj, nekdo spodaj, bila je le ideja z malo formulo: Kaj pa, če vstaviš ta miselni vzorec med procesiranje dogodkov, kaj pa potem vidiš? In potem sem kar naenkrat videla knjige, tekste, dogodke spet na novo.

Neskončno sem cenila občutek, da je njena absolutna vrednota vedno ta, da vsak hodi po svoji poti, pa naj bo to njen prijatelj, stranka ali otrok.Neskončno sem vesela, da je objavila za nas to predavanje, ker sem to kal prepoznala in jo zaradi te male rožice res vzljubila. Vedela sem, da ve, da ni univerzalne poti. In to objaviti je sila pogumno. Medtem ko si drugi izmišljajo posebna imena za svojo prakso, da bi postalo gibanje, če že nova religija, ona pride gola. Nimam univerzalnega znanja. Pejte, dejmo ga poiskat v nas samih! Absolutno.

Delavnice radiestezije sem se udeležila, saj sem kljub ukvarjanju z nihalom in nekaj prebrane literature še vedno imela vprašanja, na katera nisem vedela odgovorov.

Izkazalo se je, da je ta »vikend« delavnica prav to, kar sem potrebovala, saj sem dobila vse odgovore na svoja vprašanja. Zdaj čutim, da se resnično lahko posvetim praktični uporabi nihala, ne da bi se morala vsakič spraševati, ali nekaj delam prav ali ne.

Hvala Jasna za potrpežljivo odgovarjanje na moja z razumom povezana vprašanja! Cel kup knjig ne more nadomestiti znanja, ki sem ga pridobila v tem vikendu!

Sicer pa sporočam, da se dobro počutim in da občutim sonček v sebi večino časa. Z mamo zaenkrat dobro komunicirava in se mi zdi, da pri ponovnem vzpostavljanju odnosa hči–mama in postavljanju meja nimam nekih težav. Meditiram vsak dan vsaj nekaj minut, naredim reiki, grem na sprehod, čeprav to zadnje še premalokrat. Sem v snovanju enega projekta, da bom končno tudi jaz začela nekaj delati (razen, da sem mama doma in imam obveznosti za izobraževanje) in si povrnila občutek, da sem koristna tudi izven doma. Hvaležna sem, da sem prišla avgusta k vam, pa decembra, pa za vse Bachove kapljice. Mislim, da je vse to pripomoglo k temu, da se vsak dan bolje počutim in sem bolj zadovoljna s svojim življenjem. In predvsem, da sem tudi telesno zdrava. Hvala!

Na terapijo k Jasni sem prišla, ker sem se v nekem trenutku znašla v nekakšni slepi ulici. Kljub vsem prebranim knjigam, znanju in védenju nisem znala ne naprej ne nazaj. Ko sva z Jasno ozavestili vzroke za težave, se je doma sprožil val čustev, potem pa sem se bila postopoma zmožna soočiti in preseči vzroke za nastalo stanje.

Jasna na nežen, a odločen način poda celostno sliko situacije v določenem trenutku. Je prava zakladnica intuicije, znanja in podatkov, ki lahko človeku pomagajo in hkrati tudi zelo olajšajo iskanje. Poda konkretne informacije, kako si v določenem trenutku pomagati ne le psihično, temveč tudi fizično. Vsaj zame, ki se ne znajdem v poplavi vseh priporočenih »zdravih« dodatkov, je to zlata vredno.

Jasna, hvala, ker si.

Delavnica Božičnega manifesta mi je bila zelo všeč. Všeč mi je bil uvod, ki si ga naredila, ni bil predolg, niti prekratek, ravno prav, da smo razumeli, zakaj je manifest pomemben. Všeč mi je bila tudi tvoja razlaga, predstavitev vsakega posameznega dneva, izziva, naloge, ki so nam postavljene v tem obdobju. Moram sicer reči, da sem bila na delavnici precej presenečena – predstavljala sem si, da bo vsak svoj manifest napisal kar tam, na delavnici, da ravno zato ne potrebujemo zvezka, ker nam boš ti prinesla papir, pisalo in bo to kar tam opravljeno. Takrat še nisem vedela, da me čaka trdo delo. Zelo drago mi je bilo tudi tvoje osebno sporočilo, ki si ga namenila vsakemu posebej, zapis na začetku zvezka, ki si nam ga podarila, ki me je zadel – točno to sem takrat morala slišati. Hkrati pa se me je dotaknilo, da si me res tako začutila pred manifestom. Hvala za to. Moja edina izboljšava, ki sem jo povedala že na delavnici, je, da bi bila vesela dodatnih nasvetov, kako podpreti organe oziroma telo v tisih dnevih, ki so pomembni. Vem, da si povedala za kapljice, s katerimi se lahko podpremo, a vesela bi bila še kakšnega drugega nasveta – ker vem, da si polna znanja in ker bi se še na kakšen drug način razvajala, npr., kot si predlagala, z masažo.Sam manifest je bil precej razburljiv, že samo najti čas za pisanje. Vmes sem dobila močno migreno, določena poglavja so se mi kar izmikala, ob določenih sem sedela 5 ur in pisala brez predaha. Do zadnjega lista sem popisala veliki A4 zvezek, včasih je bila pisava nežna in mehka, včasih sem hitro, veliko, jezno pisala. Čutila sem ozaveščanje določenih čustev, bolečin, globin. Dvakrat sem zelo jokala zraven. Zanimivo mi je bilo, ker sem smatrala, da je najpomembneje, da uredim svoj odnos do sebe, zato se mi najprej sploh ni zdelo, da bi na splošno pisala o odnosu z drugimi. Kasneje sem ugotovila, da je to zelo pomembno, ker sem imela zelo zamegljen odnos do sebe v odnosu z drugimi (kdorkoli je ta »drugi« bil, lahko tudi prodajalka v pekarni) in da tega najprej sploh nisem opazila. Opazila sem, da mi je manifest veliko doprinesel tudi na področju odpuščanja – sebi in drugim. Včasih sem čutila potrebo po odpuščanju, četudi tisto ravno ni bil dan za odpuščanje ali povezan s podobno temo. In sem zraven teme tistega dneva še pisala seznam odpuščanja, spuščanja, sprejemanja. Ugotovila sem, da so določene zamere kar izginile. Res, sploh se ne obremenjujem več s stvarjo, ki sem jo prej »zamerila« (govorim o specifičnih zadevah v določenih odnosih). Pa tudi lažje tem osebam zdaj odkrito povem, kaj mislim in čutim. Zdi se mi, da sem ta proces odpuščanja in zapiranja ran pospešila z Božičnim manifestom. Kar vidim, kje vse so še skrite zablode, iluzije in bolečine. Delo še ni končano, gre vedno hitreje, globlje in vedno bolj osvobajajoče je. Edino, kar opažam, pa še ne čutim večjega učinka manifesta, je realizacija želj. Priznam, izraziti želje mi je predstavljalo kar velik izziv, saj še kakšno leto nazaj sploh nisem verjela, da sploh imam pravico do želja. Zato sem to poglavje vzela še bolj pod drobnogled in se res zazrla v svoje globoke želje, da so res iskrene, srčne. Je pa res, da so vse bolj takšne, ki se ne morejo uresničiti čez noč, tako da moram verjetno biti potrpežljiva, vztrajna in sprejemajoča. In hkrati uravnotežiti strah, ki se vedno pojavi zraven, da se meni pa »itak nič ne more uresničiti«. Še zdaj, ko to pišem, me kljuva strah »ne to pisat, se ti ne bo sploh nobena več uresničila«. tako nekako. Vdih, izdih, sprejmi, spusti … Ga bom letos spet pisala, tehnika mi odgovarja, in še lažje bo.

Mesec september je pri nas pomenil mesec korenitih sprememb – sin je vstopil v prvi razred osnovne šole. Kljub temu, da se je tega dogodka močno veselil in je zelo vedoželjen fantek (zanimajo ga vsemogoče stvari, ki se jih bo v šoli učil šele čez nekaj let), je po prvih dneh nastopila kriza.
Začelo se je že zvečer, pred spanjem, ko je tožil, da v šoli ni tako, kot si je predstavljal, da se malo igrajo in veliko sedijo, da pogreša mene ipd. Zjutraj ga je kar naprej bolel trebušček in bil je slabe volje. Seveda mi je bilo takoj jasno, kaj se dogaja. Moj še ne 6-letnik, doživlja precejšnjo stisko v zanj novi situaciji. Prehod v šolo mu očitno povzroča velik stres.
Kmalu sem se spomnila na Jasno in Bachove cvetne esence. V sporočilu sem ji opisala izziv, s katerim se spopadamo, in jo prosila za osebno mešanico za sina.
Jasna je skrbno izbrala točno določene cvetne esence, ter mi preko telefona krasno svetovala. Razložila in povedala mi je vse, kar sem želela vedeti, in marsikaj sem že vedela, a je tako dobro slišati še od nekoga drugega. Svetovala mi je glede esenc in o njihovem doziranju. Pogovor z njo je res dobrodejno deloval tudi name in me opogumil.
Tako sva začela redno (štirikrat na dan) dozirati njegovo osebno mešanico Bachovih cvetnih esenc. Rezultatov nisem pričakovala čez noč, saj sem vedela, da ne gre za enostavne zadeve in je tudi tukaj potreben čas. Zato sem bila še toliko bolj presenečena, ko je Maj v roku enega tedna doživel popolno spremembo – povedal mi je, da mu je v šoli lepo, da me ne pogreša več in da mu je všeč. Vau, sem rekla! To pa je bilo hitro.
To je bila moja prva, a zagotovo ne zadnja izkušnja z Bachovimi cvetnimi esencami. Ker sem odprta za alternativne stvari in se najprej poslužujem teh, sem spet dobila dodatno potrditev, da si lahko vedno pomagamo na naraven in neškodljiv način.

Jasna, iskrena hvala, ker svoje znanje širiš med nas in nam pomagaš.