KRISTALOTERAPIJA

Kristali na nas vplivajo preko svoje frekvence, da lahko resoniramo z njihovimi kvalitetami.
 
Ker so nedvomno živi tudi minerali, si zaslužijo primerno obravnavo in ljubeč odnos. In tako kot vsak odnos, lahko dvignemo ali »zapacamo« tudi odnos s kristali, kar je odvisno od našega pristopa, ravnanja, delovanja in namena. Kristali na nas vplivajo preko svoje frekvence, ki jo imajo zaradi postavitve kristalne strukture, barve in oblike. Ob stiku s kristalom se njegova frekvenca prenese v naše energijsko polje. Tako kristal v nas prebuja vibracijo, da lahko zaresoniramo v njegovih kvalitetah. To se lahko zgodi le ob dovolj dolgi izpostavljenosti kristalu, če je kristal dovolj velik/močan in čist, in naše težave niso kompleksnejše narave. Vsekakor kristal v nas prebuja lastnosti, ki jih sam poseduje. Drugo pa je, ali te lastnosti zmoremo pokazati in živeti. 

Otroke kristali pogosto zelo privlačijo. Brez težav in morebitnih stranskih učinkov jih lahko uporabljajo po lastnem občutku. Tako so pogosto njihovi dobri spremljevalci in pomočniki pri premagovanju strahov, večernem umirjanju, izraščanju zobkov ipd.

Kristale je možno tudi programirati. Lahko jim vsilimo informacijo, ki želimo, da jo nosijo in širijo v svojo okolico, npr. programiranje za zdravljenje, zaščito, privabljanje želenih dogodkov, pomoč pri uresničevanju določenega cilja ipd.

KAKO IZBEREMO KRISTAL?
Prvo in osnovno pravilo je: ko izbirate kristale zase, izberite tistega, ki vas na nek način pritegne, bodisi zaradi barve, oblike, zgradbe ali pa lepote. Šele v drugi fazi pri izbiri končnega nakupa kristala upoštevajte njegove lastnosti. Vendar ne pozabite, da ima vsak kristal številne lastnosti in zelo široko delovanje. Ne bodite ozkogledi in jih ne predalčkajte nepravično.

Pri izbiri bodite pazljivi, saj so na tržišču tudi ponaredki, barvani kristali ali kristali, ki to sploh niso. Zato predlagam, da kupujete v preverjenih trgovinah.


ČIŠČENJE IN AKTIVACIJA

Če kristale uporabljate zgolj ljubiteljsko, potem je dovolj, da jih pred prvo uporabo očistite, nato pa zadostuje občasno čiščenje. Očistite jih predvsem negativnih energij in vibracij, ki so se jih navzeli med uporabo. Obstaja več načinov čiščenja, večina kristaloterapevtov pa priporoča, da kristal spirate nekaj minut pod tekočo hladno vodo. Kristal lahko (ni pa nujno) po očiščenju aktiviramo. To lahko storimo tako, da ga za 2−3 ure postavimo na sonce, na (polno ali rastočo) luno ali ga zakopljemo v zemljo, da se znova napolni z univerzalno energijo. Na splošno velja, da kristale, ki ne marajo sonca, polnimo na luni, kristale, ki ne marajo lune, polnimo na soncu, kristale z veliko zemeljske energije pa zakopljemo.

POGOSTO SE UPORABLJAJO:

  • kot žepni in ročni kristali 
  • v nakitu
  • za polaganje na obolelo mesto
  • za pripravo eliksirjev 
  • za uravnovešanje telesa z delovanjem na čakre
  • v bivalnem prostoru
  • v terapevtske namene

Kljub temu, da so kristali zelo široko uporabni in imajo številne zdravilne in magijske lastnosti, je za ljubiteljsko rabo kristalov rokovanje z njimi precej preprosto in neškodljivo. Ne rabite se bati, skoraj ničesar ne morete narediti narobe. Občutljive, nestabilne in šibke osebe prej začutijo (dober ali škodljiv) vpliv kristalov, sicer pa je potrebno kar veliko znanja in prakse, da kristale pravilno uporabljamo v terapevtske namene. A ne skrbite, mirno se lahko igrate, raziskujete in vzpostavljate svoj odnos do kristalov. Namen in vaš odnos do izbranega kristala sta tista, ki vas bosta v prvi vrsti sprostila, napolnila z energijo, posledično pa bo tudi vaše telo deležno regeneracije in učinkov kristala.