BARVNA TERAPIJA ALI KROMOTERAPIJA

Terapija z barvami temelji na načelu, da med barvami, organi, vitalnimi funkcijami in energijo obstaja harmonija. Vsaka barva ima svoje značilnosti ter frekvenco, ki jo izžareva.

Barve imajo zdravilno moč, saj s svojim elektromagnetnim delovanjem na razumski, telesni in čustveni ravni vplivajo na energijsko stanje posameznika. Sedem barv mavrice se nahaja tudi v energijskih središčih ali čakrah. 

Izpostavljanje soncu je najbolj naravna in najboljša barvna terapija, saj so v sončni svetlobi skrite vse barve in tako posameznik spontano prejme vse, kar potrebuje.  

Organizem se aktivira na podlagi vibracije, da bi bolezen ozdravil s krepitvijo pomanjkljive ali z umiritvijo presežne energije. Tako se telo počasi naravna na frekvenco, ki jo izžareva barva. S pravo izbiro barve uravnovešamo pomembna energijska središča ter vplivamo na psihično in fizično stanje posameznika. 

Barve lahko izbiramo intuitivno, analitično, sistematično ali s pomočjo HRBTENIČNE KARTE, na osnovi katere pridobimo podatke o stanju telesa in uma in določimo uporabo prave barve za zdravljenje.