BACHOVA OSEBNA MEŠANICA

Popolnoma naravna metoda celostnega zdravljenja brez stranskih učinkov. Deluje s pomočjo v vodo ujetih zdravilnih informacij iz različnih cvetov. V prvi vrsti stabilizira energijsko polje in zdravi dušo ter skoznjo tudi telo. 

Bachova cvetna terapija se osredotoča na globlje vzroke bolezni in ne zgolj na njene simptome. Močno razredčeni cvetlični izvlečki (esence) prenašajo informacijo zdravilnega potenciala cveta in s svojo vibracijo vplivajo na čustveno stanje posameznika, tako da podprejo preobrazbo destruktivnih čustvenih stanj v za nas bolj konstruktivna občutenja. Tako pomagajo ponovno vzpostaviti duševno ravnovesje, npr. strah, jezo in žalost nadomestijo s kvalitetami poguma, zadovoljstva, veselja. Ker Bachove esence vplivajo na notranjo preobrazbo človeka, pomagajo zdraviti resnične, nematerialne vzroke bolezni in zato lahko tudi pripomorejo k ozdravitvi. Gre za preprosto in učinkovito podporo v obliki kapljic, ki nima stranskih učinkov in s katero ne moremo pretiravati. Je široko uporabna za vse starostne skupine, primerna tudi za občutljivejši del populacije in prav tako dobrodejna za živali in rastline. Klasičnih oblik zdravljenja ne nadomešča, ob dobro izbrani kombinaciji esenc pa ga učinkovito dopolnjuje. 

V prvi polovici 20. stoletja je cvetno terapijo razvil angleški zdravnik dr. Edward Bach, ko je iskal pripravke, ki bi primarno posegali na vzročno raven bolezni in uravnovešali predvsem obremenilna čustvena stanja. Tako je iznašel in razvil metodo pomoči s pomočjo esenc, ki učinkujejo neposredno na naše čustveno doživljanje sveta. Gre za popolnoma naravno in prosto dostopno metodo celostnega zdravljenja, ki deluje s prenašanjem informacije skozi vodo. Je učinkovita pomoč v vsakdanjem življenju, ki v prvi vrsti zdravi dušo in šele preko nje tudi telo ter tako preprečuje bolezenska stanja, izboljšuje splošno počutje, harmonizira čustvene stiske in izzive ter vzpostavlja notranje ravnovesje. Esence vedno delujejo individualno, pri vsakem drugače. Esence čustveno uravnotežijo in pomagajo, da se v kriznih trenutkih umirimo, ohranimo trezno glavo ter tako lažje obvladujemo stres, saj blažijo različne duševne stiske posameznika. Ker pa stresne situacije v nas vzbudijo paleto različnih čustev, se le ena izbrana, čeprav dominanta tema oziroma esenca običajno ne izkaže za učinkovito. Bolje se obnese mešanica več esenc, ki pa mora nagovarjati glavne notranje viharje (osebna mešanica). Esence vedno delujejo, ključ do učinkovitosti pa se skriva v pravi kombinaciji. 

UPORABNOST OSEBNIH KAPLJIC
Bachove osebne mešanice uspešno zmanjšujejo in odpravljajo težave s spanjem, nosečniško slabost, živčnost, žalost, depresijo, občutke negotovosti, jokavost, jezljivost ipd. Dobro se obnesejo tudi povsod, kjer je pri procesu okrevanja pomembno psihoemocionalno stanje človeka, npr. glavoboli, želodčne težave, alergije, astma, dermatitis in druge težave s kožo, sečili ali dihali. 

So kot najbolj iskren prijatelj, ki nas notranje objame, dvigne in poboža.

naroči bachovo osebno mešanico

Mnogi ljudje pravijo, da ob jemanju čutijo več umirjenosti, poguma in zaupanja vase. V današnjem zahtevnem in hitrem tempu življenja je osebna mešanica še toliko bolj nepogrešljiva, saj v stresnem vsakdanjiku pogosto potrebujemo oporo, da ponovno vzpostavimo lastno ravnovesje in najdemo svojo oazo miru. 

Bachove esence se izkazujejo kot koristna in učinkovita pomoč tudi v različnih stresnih situacijah in pri čustveni nestabilnosti. Z njimi lažje vzpostavimo in/ali vzdržujemo notranje ravnovesje tudi v viharnih časih. Pri težavah si lahko pomagamo z rešilnimi kapljicami (Trgovina), edini vnaprej pripravljeni mešanici, ki jo je pripravil dr. Bach sam, in je namenjena hipnim stiskam (telesnim in psihičnim), ki sistem pretresejo ali energijsko porušijo. Vzamemo jih le ob stiski in to takoj, ko jo začutimo, kar nas energijsko stabilizira. Odlično se izkažejo ob vznemirjenju, nespečnosti, obupu, jezi, trmarjenju, prestrašenosti, tremi ali navalu strahu pred izpitom, zdravnikom, nastopom, sestankom ali kakim drugim dogodkom, ki se ga bojimo, pa tudi ob čutenju stresa zaradi srečanja s pajkom, kačo, padcem s kolesom ipd. (znanih in neznanih strahovih). Dobro jih je imeti vedno pri roki, saj si lahko z njimi pomagamo pred ali po (ne)pričakovanem energijskem pretresu. 

Ob razvojni, dalj časa trajajoči ali globlji čustveni stiski pa si je bolje pomagati z osebno mešanico kapljic (Trgovina), ki jo nekaj časa jemljete dnevno. S tem vas celostno podpira tam, kjer to najbolj potrebujete. Učinek je viden šele takrat, ko je mešanica popolnoma individualizirana in vsebuje prav tisto kombinacijo esenc, ki so za posameznika aktualne v danem trenutku. Zato je vedno bolje izbrati osebno mešanico (kapljice, pripravljene za določeno osebo v njeni trenutni čustveni situaciji), in ne kapljic za težave na splošno. Vnaprej pripravljene splošne mešanice za konkretno težavo, na primer nespečnost, pomanjkanje energije, stres, hujšanje, so priljubljena trgovska poteza, niso pa individualno prilagojene posamezniku in so zato običajno manj učinkovite.

Ob naročilu kapljic lahko ob moji interpretaciji osebne mešanice spoznate, kaj vse se skriva za čustveno stisko (vašo, vašega otroka ali živali). Lahko vam tudi izrišem natančen notranji zemljevid, a za poglobljeno individualno razreševanje vzrokov se je potrebno dogovoriti za posebni termin.

Osebna mešanica je lahko samostojna podpora ali nadaljevanje individualne celostne terapije. 

Cena stekleničke osebnih kapljic (30 ml), ki zadostuje za dober mesec dni, s pripadajočim 20-minutnim svetovanjem (po telefonu, v živo ali prek spleta) stane 40 €.

naroči bachovo osebno mešanico

Mnenja

Spoštovani. Razmišljam, kako lepo se je končal včerajšnji večer z očetom. Bilo je nekaj situacij, ko bi verjetno drugače odreagiral, kot je, in prav zaradi vas! Hvala, ker ste!