MANTRE

Vsaka mantra ima določen namen in pomen, vibracijo in učinek zdravljenja. Z njihovim ponavljanjem vibriramo s frekvenco mantre ne le na duhovni, temveč tudi na fizični, molekularni ravni!

Mantra je sveti izrek, božanstven zvok ali zlog, beseda, fonem ali skupina besed, ki ima duhovno moč v starodavnem indijskem jeziku sanskrtu. Gre za zvok, besedo ali frazo, ki zavest preoblikuje s pomočjo pomena, tona, ritma in fizične vibracije. Da bi umirili um ter se povezali s svojim srcem in višjo realnostjo, ponavljamo besede ali fraze, torej mantre.

Mantre vplivajo tudi na endokrini sistem regulacije hormonov in parasimpatično živčevje, s čimer se upočasnjuje srčni utrip in prebuja samozdravljenje.

Mantre predstavljajo zaščito PRED umom in zaščito ZA um. Ščitijo pred zunanjo negativnostjo, da naš um ostaja pozitiven, in hkrati pred negativnostjo, ki je že v našem umu.


Vibracija mantre nas fizično in energijsko prečiščuje ter v nas prebuja številne kvalitete, kot so npr. mir, pogum, ljubezen, sočutje, sprejemanje.

S ponavljanjem mantre lahko dosežemo globoko meditativno stanje povezanosti z Božanskim.
Mantre se lahko ponavljajo v obliki recitacije ali pojejo.Ko uporabljamo mantre, se spreminjamo celostno, na vseh področjih. Te spremembe med drugim prinašajo umirjenost, jasnost uma, radost in zadovoljstvo. Z njimi se stvari začno malo po malo spreminjati in življenje postaja z vsakega vidika boljše, pozitivnejše.


Obstajajo številne mantre in preden jih začnemo aktivno uporabljati, moramo poznati osnovna pravila, ki vam jih z veseljem predam individualno ali na delavnici v sklopu duhovne prakse Project Mantra.