REIKI

Reiki je starodavna metoda naravnega zdravljenja in prinaša harmonijo na vseh ravneh zavedanja.

S pomočjo reikija vzpostavimo intenzivnejši stik z univerzalno življenjsko – božansko – energijo, energijo brezpogojne ljubezni in svetlobe. To je energija z visoko vibracijo, ki spodbuja notranji proces preobrazbe in procese samozdravljenja. Sicer je na voljo vsakemu in se pretaka skozi vsa (živa) bitja na tem planetu, a se zaradi načina življenja, razmišljanja in čustvovanja vse prepogosto sami odrežemo od vira.

Sprejemanje univerzalne življenjske energije je tako naravno kot dihanje. Ker gre za tehniko, s katero se odpremo pretoku univerzalne energije, lahko ob seansi reikija začutimo, kako k nam doteka več življenjske energije. Posledično nas reiki umiri, kar je izjemno prijetno in blagodejno. 

Reiki ali polaganje rok koristi vsakomur, ki ga je deležen, saj:

  • zdravi vse, kar je treba zdraviti − aktivira in pospeši procese samozdravljenja
  • deluje v najvišje dobro posameznika
  • sprošča, saj vzpostavlja ravnotežje uma, telesa in čustvenega doživljanja sveta
  • izboljša vitalnost celotnega organizma
  • odstrani bolečine, zmanjšuje posledice stresa, pomlaja organizem
  • krepi vez z višjim jazom (intuicijo) in zaupanje vanj, kar daje večjo stabilnost
  • odpravlja energetske blokade in uravnoveša energetske pretoke
  • usklajuje naše mentalne, čustvene, duhovne ravni …

REIKI: SAMOSTOJNA ZDRAVILNA SEANSA V ŽIVO

Dogovorimo se za termin, ki traja do 45 minut. Oblečeni ležete na masažno mizo in se udobno namestite. Oči imate odprte ali zaprte. Prepustite se terapiji, ki poteka z različnimi položaji in načini polaganja mojih rok, ki vplivajo na pretok energije. Zaradi izjemno sprostitvenega učinka se pogosto zgodi, da izgubite občutek za prostor in čas. Terapija traja 30 minut, sledi kratek pogovor. 
Za utrditev energijske stabilnosti je dobrodejno, da se izvedeta še 2 ponovitvi v roku 14 dni, lahko tudi na daljavo. (Energijska podpora)

Cena seanse, ki skupaj s pogovorom traja 45 minut, je 70 €.

Reiki vas popelje v stanje globoke sproščenosti.

REIKI POSVETITEV

Da bi lahko tudi sami prakticirali reiki in si z njim pomagali, vas kot mojstrica in učiteljica Usui reikija − individualno ali na tečajih, ki jih izvajam tako za odrasle kot za otroke (nad 10 let) − naučim in iniciiram v to čudovito tehniko za osebno rast, duševni in duhovni razvoj. Tradicionalni reiki pozna tri osnovne stopnje. Iniciacija se opravi v 1., 2. in 3. stopnjo ter prejetje mojstrskega simbola.

1. stopnja je aktivator samozdravljenja in se uporablja za delo na sebi (pozneje tudi za podporo in pomoč drugim), pri zdravstvenih težavah, slabem počutju, utrujenosti, boleznih. Učinki so najbolj opazni na fizični ravni – zdravimo svoje telo in svoj odnos do njega, tako da deluje bolj skladno in energijsko pretočno. Osredotočeni smo predvsem nase, na krepitev stika z življenjsko energijo in na razvijanje svoje samozdravilske sposobnosti. Uporabljamo pa ga lahko tudi za zaščito, čiščenje prostorov ter obogatitev hrane in vode.

Na 2. stopnji se samozdravljenje najintenzivneje dogaja na ravni čustev in na področju odnosov – v prvi vrsti tistih, ki jih gojimo sami s seboj (samopodoba, samozavest, občutki krivde ipd.), zdravi pa tudi odnose z drugimi. Ta stopnja prinaša tudi poglobljeno možnost seans reikija za druge in delo na daljavo.

3. stopnja je namenjena tistim, ki so pripravljeni metodi reikija dnevno nameniti nekaj svojega časa. Ta stopnja posega globlje na področje kreativnosti, etike in duhovnega razvoja ter tako deluje v smeri učenja brezpogojne ljubezni in sprejemanja življenja. Delo je zahtevnejše in od praktikanta zahteva, da redno pometa pred svojim pragom, kot pravi pregovor.

Čeprav nimamo vsi enakega začetnega potenciala, lahko vsak prejme reiki iniciacije in se nauči osnovnih zakonitosti reikija. Pri vsakem reiki podpira samozdravljenje in posameznikov razvoj v njegovo najvišje dobro. Sama priporočam reiki v prvi vrsti kot orodje in pomoč pri samozdravljenju (uravnovesiti telo, dušo in duha, da se samo pozdravi), šele nato kot podporo pri zdravljenju drugih

Reiki najpogosteje učim individualno, lahko pa se pridružite tečajem, ki jih občasno razpišem. 

Mnenja

Nikoli nisem razmišljala o tem, da bi se udeležila tečaja reikija, a mi je bila ta izkušnja gotovo namenjena. Odločitev je prišla nenadoma. Danes sem zelo hvaležna Jasni, da me je popeljala na to pot. Reiki, predvsem pa Jasna s svojo neizmerno modrostjo, človečnostjo in pravimi besedami ob pravem času, so mi pomagali, da sem bolj kot kadarkoli prej v življenju v stiku s sabo. Odkar sem se udeležila tečaja in vsak dan namenjam reikiju, na novo spoznavam sebe, se vidim bolj objektivno, vidim in sprejemam svoje napake, sem bolj umirjena. Zdaj se bolj zavedam svojih občutenj in se znam z njimi uspešneje spopadati. Lažje se otresem negativnih misli, slabe stvari, ki mi pridejo na pot, pa sprejemam s hvaležnostjo in se zaradi njih ne vdajam ter predajam slabi volji. Situacije, ki so me prej spravljale iz tira in me dolgo obremenjevale, zdaj sprejemam kot darila, izzive, ki mi bodo prinesli pomembne nove izkušnje in iz katerih se bo rodilo nekaj čudovitega.

Prijava na storitev