DINAMIKA SKUPINE

Dinamika skupine vam pomaga videti, čutiti in razvozlati situacije, v katerih ste se znašli, ter razsvetliti skrite kotičke odnosov. Tako lahko težave razrešite in se premaknete naprej – po poti srca, duše in v skupno dobro, saj s tem, ko situacijo razrešite pri sebi, omogočite premik tudi drugim, še posebej tistim, s katerimi ste najtesneje povezani.

KAJ JE DINAMIKA SKUPINE?

Dinamika skupine je posebna terapevtska tehnika, pri kateri se prepletajo metode Hellingerjeve postavitve družine, karmične diagnostikeUsui reikija in regresoterapije. Skozi večletno terapevtsko delo jo je razvila Beba Splichal, terapevtka in vodja Nove šole naravnega zdravljenja. Dinamika skupine s svojo edinstveno kombinacijo omogoča natančen vpogled v resnico neke situacije.

Do tega vpogleda je moč priti tudi na druge načine, vendar je marsikomu situacijo lažje videti in razumeti na delavnici Dinamika skupine kot poslušati in slišati na individualni celostni obravnavi. Nekaterim je lažje, če vidijo in čutijo hkrati. In takrat je zaradi drugačnega načina sporočanja informacij ta tehnika še posebej uporabna. Informacija je namreč koristna šele, ko jo človek sprejme in dojame. 

Posebnost Dinamike skupine je, da se odvija v majhnem krogu ljudi, kjer vsak sodeluje, kakor in kolikor želi. Velika prednost je tudi v tem, da je »nevsiljiva«. Oseba, ki razrešuje svojo situacijo/problem, zadevo le opazuje. Opazuje »dramo« svoje zgodbe, kaj se dogaja med akterji njene zgodbe. Tukaj ni zunanjega pripovedovalca, postavitev govori zase.

Dinamika skupine je dogodek, ob katerem se zbere naključna skupina ljudi, ki jih povezuje vodilna tema.

PRIPOROČAM JO VSAKOMUR, predvsem pa tistim, ki:

 • jim samo razlaga ne zadošča in morajo stvari tudi videti in začutiti 
 • želijo razrešiti neko situacijo, ki je sami ne zmorejo
 • potrebujejo osnovno postavitev družine, sploh če so v odnosih med družinskimi člani pogosti zapleti in izzivi
 • imajo kompleksno družinsko situacijo, npr. razbita družina, zlorabe, splavi, samomori, umori, uboji ipd. 
 • se sprašujejo, kakšen je resničen odnos med njimi in drugimi
 • jih zanima počutje drugih udeležencev v določeni zgodbi, da jih bolje razumejo 
 • potrebujejo uvid v počutje drugih, da lažje naredijo svoj korak oziroma spremembo
 • iščejo potrditev v zvezi z obstojem nečesa večjega, višjega, nečesa, kjer imajo vse situacije svojo lastno energijo, določen namen in smisel
 • želijo poglobiti povezavo z Življenjem
 • želijo bolje razumeti tok Življenja

Sodelovanje prinaša spoznanja vsem udeležencem: 

 • tistim, ki postavljajo svojo »dinamiko«,
 • tistim, ki pri postavitvah drugih udeležencev prevzamejo vlogo predstavnika/igralca,
 • pa tudi tistim, ki vse to le opazujejo.
Prijava na delavnico dinamika skupine

Tisti, ki postavljajo, dobijo energijski vpogled v situacijo. Na ravni duše razumejo, uvidijo, spoznajo in tako lažje sprejmejo resnico, saj so videli tudi delovanje razuma. Notranje dogajanje, ki omogoča uvide, s tem prinaša tudi možnost dejanskih premikov in oseba se lahko sama odloči, kaj bo odložila in kaj nesla naprej v življenje.

Tisti, ki igrajo določeno vlogo, te vloge v resnici ne igrajo. Zanje je, kot bi oblekli obleko nekoga drugega. V zgodbo le stopijo, jo živijo in čutijo, kaj se v drugi osebi dogaja. Ob tem se popolnoma zavedajo, da so medij in ne izgubijo stika s seboj, zato tudi ne ostanejo v zgodbi drugega. Tako spoznavajo doživljanje druge osebe, lahko jo razumejo in s tem razvijajo sočutje. 

Tudi opazovalci lahko v vsaki dinamiki najdejo delček sebe ali neke svoje situacije. Z njeno pomočjo jo bolje razumejo, s tem pa tudi lažje sprejmejo in je ne ponavljajo več. Ko odložijo del bremena, lahko vidijo luč na koncu tunela.

Učenje je v vsakem primeru intenzivno: če postavljate, če igrate ali če samo opazujete.

Vsi udeleženci so na nek način povezani. Bolj kot si oseba, ki postavlja, želi videti resnično situacijo in sebe, več se bo tisti, ki jo predstavlja oziroma igra, razkrilo. Vse se namreč dogaja v kvantnem polju Enosti. Moja naloga je, da kot medij skozi spustim energijo – in igralec/igralka nenadoma čuti, zaznava, misli in fizično občuti kot oseba, ki jo predstavlja. 

Vsi postanemo mediji, jaz zgodbo le moderiram. Ob upoštevanju duhovnih zakonov iščem resnico in najvišje dobro za vse. Soigralci so vedno pravi in občutek je vedno realen. Krivcev ni. In vsaka izkušnja je edinstvena. 

V Dinamiki skupine iščem energijski tok. Tej energiji sledim in opazujem, kaj jo ovira. (Tudi sicer smo v življenju najtesneje povezani prav z ljubeznijo.) 

Med dvema osebama lahko stoji nekaj, zaradi česar ljubezen ne najde poti. Pogosto se izkaže, da ko nečesa ne moremo sprejeti kot dejstvo, to postane ovira. Ko pa zmoremo nekaj videti in zato sprejeti, lahko to tudi umaknemo. 

Videnje in sprejetje resnice, četudi ni taka, kot mislimo ali kot bi si želeli, nas osvobaja. 

ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ

DINAMIKA SKUPINE uporablja energijske metode za zdravljenje odnosov. Temelji na fenomenu energijskih polj znotraj skupine ljudi, zaradi katerih se na tovrstnih delavnicah lahko odigrajo situacije takšne, kot so. Brez ampak, brez mask in iger. Tako se lahko pokaže (velikokrat nevidno) bistvo.

Vaša sprememba vpliva tudi na druge. Če se vi spremenite, se s tem spremeni tudi vaš odnos z drugo osebo. In ko je ta odnos drugačen, je drugačen tudi odziv osebe in s tem oseba sama.

Če ste starš in ste prišli predvsem zaradi svojih otrok, bo to na njihovo življenje imelo zelo odrešujoč vpliv. Ker bremena nerazrešenih zadev ne boste prenašali nanje, bodo lahko po lastni poti stopali naprej.

Ko razčiščujete osnovni model z očetom in mamo, vedno spoznate nekaj pomembnega o sebi!

Kaj bo dinamika pokazala, je odvisno od tega, koliko si kdo upa spustiti um, koliko je pripravljen na resnično izkušnjo. Že sam pogum, da si upamo pogledati vase, prinaša velike spremembe.

Če naredimo le korak preko svojih omejitev, začutimo, kako se nam »razprejo krila«.

Od postavitve pogosto pričakujemo, da nas bo potolažila, a ni tako. V resnici nas pogosto prizadene, ker nam pokaže to, pred čemer bežimo in česar ne želimo videti. Tolažba in dober občutek se zgodita pozneje kot posledica iskrenosti in resnice. Ko znova vzamemo moč v svoje roke.

Pomembno je, kako živimo. Če živimo iskreno, po lastnih prepričanjih, če smo zadovoljni s seboj, če smo tam, kjer želimo biti, potem kljub izzivom nimamo problema.

Dinamika skupine zelo jasno pokaže, kaj je bistveno in kako preprosto je v resnici življenje.

Prijava na delavnico dinamika skupine

Za Vitamin P(odkast) sem bila povabljena na intervju o skrivnostih delavnice dinamika skupine in drugih energijskih tehnikah

Mnenja

Jasna, hvala za danes in za današnjo postavitev.

Mislim, da sem po tokratni poslovitvi od očeta (to je že ne vem koliki poskus) res začutila mir. Hvala za uvid, kako je mami hudo. Zdaj marsikaj razumem in upam, da ji bom lahko pomagala, kot je ona šla čez vse svoje meje, da sem, kar sem.