Jasnin kontakt sem dobila na »čuden« način. Prijateljica, mamica štirih otrok, mi je poslala njeno spletno stran. Sama nisem najbolj vedela, kako bi si lahko z Jasno Matjašič pomagala. Kaj pomeni celostno svetovanje, kaj počne, na kak način zdravi ipd.?

Moja dojenčica je takrat imela kolike, kako naj bi mi Jasna pri tem pomagala? Takrat sem pustila njen plakat v predalu.

Sčasoma je prišlo do mene sporočilo o njenem predavanju o vročini, ki sem se ga udeležila in spoznala nove stvari o tej skrivnostni in zastrašujoči prijateljici našega telesa. Vročina je od nekdaj pomenila zame signal za paniko in preplah. Po predavanju sem seveda spremenila pogled na vročinsko stanje telesa. Jasna mi je še danes v veliko oporo in pomoč, še posebej, ko pride do kašlja in/ali povišane temperature pri moji hčerki in s svojim neprecenljivim znanjem o toplotnih zakonitostih telesa poda individualno prilagojen napotek, kako s pomočjo vode na enostaven, naraven in telesu prijazen način pomagati telesu najti svoje ravnovesje in s tem uravnati telesno temperaturo. Tega se počasi tudi sama učim.

Na samem predavanju sem začutila, da mi pa mogoče Jasna lahko pomaga pri mojem trenutnem problemu. Moja hčerka je ravno takrat vsake toliko po telesu dobila koprivnico. Bioresonanca je sporočala alergijo na laktozo. Nekako nisem verjela, da je to res vse. Začutila sem, mogoče mi pa Jasna lahko pomaga. In se naročila na terapijo, kamor sem šla kar z malo strahu, saj nisem vedela, kaj vse me čaka. Vsi ti izrazi, kaj dela, so me kar malo strašili.

In res, vzrok za hčerkino koprivnico je Jasna našla v meni in mojem mišljenju in čustvovanju. Neka hrana je bila samo sprožilec koprivnice, niti nisva iskali, kaj to je, temveč sva ozavestili vzrok in ga odpravili. Nekaj dela me je seveda še čakalo doma. In bila sem uspešna, koprivnica je brez vsakih zdravil izginila. Moj naslednji obisk je bil namenjen meni. Spoznala sem, da bo potrebno še dosti narediti na telesnem  (da si telo opomore po porodu) in miselnem nivoju. Določene stvari so me prav presenetile, v stilu, »ne jaz pa že nisem takšna«, a ko sem postala iskrena in kritična do sebe, sem videla, da ima prav.

Takrat se je začela moja pot samospoznavanja in dela na sebi. Večkrat, ko sem v dilemi, jo pokličem in dobim odgovor, ki ga zagotovo potrebujem.Z njeno pomočjo se trudim v vsaki bolezni iskati vzrok in ga odpraviti, ne pa samo zadušiti z zdravljenjem simptomov. In pa seveda, da ne pozabim, njeno neprecenljivo pomoč, kako z naravnimi pripravki pomagati telesu ob raznih obolenjih, predvsem vročinskih in prehladnih. Hvaležna sem, da je Jasna Matjašič prišla na mojo pot.