Mesec september je pri nas pomenil mesec korenitih sprememb – sin je vstopil v prvi razred osnovne šole. Kljub temu, da se je tega dogodka močno veselil in je zelo vedoželjen fantek (zanimajo ga vsemogoče stvari, ki se jih bo v šoli učil šele čez nekaj let), je po prvih dneh nastopila kriza.
Začelo se je že zvečer, pred spanjem, ko je tožil, da v šoli ni tako, kot si je predstavljal, da se malo igrajo in veliko sedijo, da pogreša mene ipd. Zjutraj ga je kar naprej bolel trebušček in bil je slabe volje. Seveda mi je bilo takoj jasno, kaj se dogaja. Moj še ne 6-letnik, doživlja precejšnjo stisko v zanj novi situaciji. Prehod v šolo mu očitno povzroča velik stres.
Kmalu sem se spomnila na Jasno in Bachove cvetne esence. V sporočilu sem ji opisala izziv, s katerim se spopadamo, in jo prosila za osebno mešanico za sina.
Jasna je skrbno izbrala točno določene cvetne esence, ter mi preko telefona krasno svetovala. Razložila in povedala mi je vse, kar sem želela vedeti, in marsikaj sem že vedela, a je tako dobro slišati še od nekoga drugega. Svetovala mi je glede esenc in o njihovem doziranju. Pogovor z njo je res dobrodejno deloval tudi name in me opogumil.
Tako sva začela redno (štirikrat na dan) dozirati njegovo osebno mešanico Bachovih cvetnih esenc. Rezultatov nisem pričakovala čez noč, saj sem vedela, da ne gre za enostavne zadeve in je tudi tukaj potreben čas. Zato sem bila še toliko bolj presenečena, ko je Maj v roku enega tedna doživel popolno spremembo – povedal mi je, da mu je v šoli lepo, da me ne pogreša več in da mu je všeč. Vau, sem rekla! To pa je bilo hitro.
To je bila moja prva, a zagotovo ne zadnja izkušnja z Bachovimi cvetnimi esencami. Ker sem odprta za alternativne stvari in se najprej poslužujem teh, sem spet dobila dodatno potrditev, da si lahko vedno pomagamo na naraven in neškodljiv način.

Jasna, iskrena hvala, ker svoje znanje širiš med nas in nam pomagaš.